пʼятниця, 11 січня 2013 13:26

Німеччина підтримує розвиток альтернативної енергетики в Україні - представник німецького уряду

Німеччина передасть Україні успішний досвід розвитку енергетики на відновлюваних джерелах, реалізує в країні ряд пілотних проектів, а також допоможе залучити інвесторів, повідомив представник федерального міністерства довкілля, охорони природи та безпеки ядерних реакторів Юрґен Кайнгорст (Jrgen Keinhorst).

"Ми ведемо переговори відразу з кількома українськими міністерствами. Ми обговорюємо економічні та правові питання, наприклад, як зробити більш ефективною політику фінансування галузі, які технології краще застосовувати в місцевих умовах", – сказав він в інтерв'ю DW.

Урядовець відзначив, що Німеччина готова надати позики під низькі відсотки для реалізації в Україні пілотних проектів з відновлювальної енергетики.

Найбільшою перешкодою на шляху розвитку галузі та залучення інвестицій, чиновник назвав масштабні державні субсидії на традиційні енергоносії, виділення яких призводить до штучного заниження цін на енергію.

"Це ускладнює появу на ринку" зеленої "енергії, для якої не існує подібних дотацій. Тому ми вважаємо правильним шляхом, з одного боку, поступове скорочення дотацій на традиційні енергоносії, а з іншого – запровадження тимчасових субсидій на енергію з відновлюваних джерел", – сказав Ю.Кайнгорст.

Кількість компаній, що побудували і експлуатують електростанції на відновлюваних джерелах енергії, протягом 2012 зросла на 40%. Станом на початок січня 82 компанії експлуатували 133 таких енергооб'єкта.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина підтримує розвиток альтернативної енергетики в Україні - представник німецького уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі