четвер, 01 грудня 2016 15:50

Нафта подорожчає до $60 за барель

Нафта подорожчає до $60 за барель
Фото: news.meta.ua

Аналітики Goldman Sachs прогнозують зростання цін на нафту до $60 за барель. Це станеться, якщо колективний видобуток картелю за угодою ОПЕК дійсно опуститься до 32,5 млн барелів на добу (б/д).

Внаслідок угоди ціни уже збільшилися на 9%. У подальшому вони будуть зростати, вважають експерти нафтового ринку. Про це повідомляє segodnya.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські підприємства заборгували Нафтогазу 23,5 млрд грн

Додатковим фактором стане приєднання до угоди країн, які не входять у картель. Такі держави скоротять видобуток на 600 тис. б/д. Половину цього обсягу забезпечить Росія.

Аналітики ONGC вважають, що котирування найближчим часом будуть коливатися на рівні $50-55 за барель. З ними згодні економісти банку ANZ. На їхню думку, ціни можуть піднятися вище максимумів 2016 року (тобто вище $53 за барель) і наблизитися до $60 за барель на початку наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" підставляє Порошенка перед європейськими і світовими партнерами – експерт

Аналітики ING Bank заявили, що угода ОПЕК стала "передчасним різдвяним подарунком для американського сланцю". Це пов'язано з тим, що підйом цін на нафту спричинить зростання видобутку сланцевої нафти в США.

Goldman Sachs прогнозує, що після первинного зростання котирування впадуть до $50 за барель до кінця наступного року. Якщо вірити експертам Mitsui & Co, то ціни знизяться до $40-50 за барель і залишаться в цьому діапазоні надовго.

Раніше ціна на нафту впала після відмови Саудівської Аравії від запланованих переговорах за участю Росії про можливе обмеження видобутку нафти країнами, що не входять в ОПЕК.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчає до $60 за барель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі