вівторок, 23 лютого 2016 10:19

Нафта дешевшає через обіцянки Ірану збільшити видобуток

Нафта дешевшає через обіцянки Ірану збільшити видобуток

Ціни на нафту сьогодні, 23 лютого, упали більш ніж на 1% на тлі побоювань зростання видобутку нафти в Ірані. Про це повідомляє "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Reuters.

На 8:00 за Києвом вартість квітневих контрактів марки Brent падала на 1,76% - до $34,09 за барель, а ціна березневих контрактів на нафту марки WTI - на 1,83% до $32,75 за барель.

"Без конкретних дій, спрямованих на скорочення виробництва нафти, ціни не зможуть відновити зростання", - вважають в сінгапурської брокерської компанії Phillip Futures.

Падіння цін на нафту частково пояснюється перспективою збільшення зростання видобутку нафти Іраном. За аналітичними оцінками, попит буде перевищувати 1-2 млн барелів нафти в день.

"Зростання поставок нафти з Ірану буде компенсувати будь-яке скорочення виробництва в США", - сказав аналітик з ANZ Bank.

У понеділок ціни на нафту підскочили більш ніж на 5% через дані Міжнародного енергетичного агентства про можливе скорочення видобутку нафти в США в цьому році на 600 тис. барелів на добу і ще на 200 тис. барелів на добу в 2017 році.

Також в агентстві заявили, що виробництво в США в довгостроковій перспективі може відновитися на підвищенні ефективності витрат. До 2021 року це може підвищити виробництво чорного золота до рекордних 14,2 млн барелів на добу, в порівнянні з піком видобутку в 2015 році в більш ніж 9,5 млн барелів на добу.

"Нарощування виробництва нафти в США до не дасть цінам відновитися в найближчі роки. Як очікується, вона може досягти $80 за барель до 2020 року", - сказав керівник Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Бірол.

Нагадаємо, 16 лютого, в столиці Катару - Досі відбулися переговори між Росією і низкою країн ОПЕК. Сторони домовилися заморозити видобуток нафти на рівні січня поточного року.
У свою чергу, Іран заявив, що не буде стримувати виробництво нафти, а навпаки буде нарощувати її обсяги, поки не досягне рівня видобутку, який у був до накладених на країну міжнародних санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає через обіцянки Ірану збільшити видобуток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі