четвер, 26 квітня 2012 13:09

НБУ: Зростання економіки України уповільнилося до 2,5%

НБУ: Зростання економіки України уповільнилося до 2,5%
НБУ: низький світовий попит зумовив уповільнення зростання економіки України. Фото: newsukraine.com.ua

Національний банк України (НБУ) оцінив зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в січні-березні поточного року на 2,5%.

Про це повідомляється на веб-сайті центрального банку.

"Охолодження зовнішньої ділової активності виявилося досить відчутним для основних галузей промисловості ... Зростання ВВП за січень-березень порівняно з січнем-березнем минулого року утримується на рівні близько 2,5%", - зазначено в повідомленні НБУ.

НБУ зазначив, що низький світовий попит (ціни на товарних ринках продовжили падати) зумовив уповільнення зростання економіки України: темпи зростання індексу виробництва базових галузей за січень - березень зменшилися в порівнянні з відповідним періодом минулого року до 2,1%.

Разом з тим, за оцінкою Нацбанку, основним фактором, який підтримував економічне зростання, був високий внутрішній споживчий попит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс долара знизився на 1 копійку, євро подорожчав на 4 копійки

"Підвищення соціальних стандартів забезпечило високі темпи зростання реальної заробітної плати (16,2% в лютому в річному вимірі)", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, уряд заклав у держбюджет-2012 прогноз зростання реального ВВП на 3,9%, проте розраховує утримати його динаміку на рівні 5-6%. Міжнародний валютний фонд у квітні-2012 знизив прогноз зростання ВВП України в 2012 році на 1,8 процентного пункту в порівнянні з оцінками вересня-2011 - до 3%.

Зараз ви читаєте новину «НБУ: Зростання економіки України уповільнилося до 2,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі