середа, 21 листопада 2012 20:49

НБУ встановлює режим ручного управління валютним ринком - експерт

НБУ встановлює режим ручного управління валютним ринком - експерт
Юрій Прозоров: Монетарна політика - найскладніша частина політики держави. Фото: kommersant.ua

Введення в Україні податку на продаж іноземної валюти, а також обов'язковий продаж валютної виручки призведуть до встановлення режиму ручного управління валютним ринком.

Таку думку висловив президент Українського товариства фінансових аналітиків Юрій Прозоров в ефірі Першого ділового каналу.

"До лютого ці постанови переведуть наш валютний ринок в інший режим - ручного управління. Але Нацбанку потрібно розуміти, що він буде робити далі, де той "окоп", на якому потрібно починати захищати золотовалютні резерви, які, на мій погляд, перебувають ще на досить високому рівні", - сказав він.

За його словами, загальний обсяг гривневий маси приблизно дорівнює обсягу іноземної валюти поза банківською системою України.

"Всі розмови про зменшення доларизації економіки не враховують той факт, що на руках у населення є досить велика кількість неврахованої іноземної валюти. Монетарна політика - найскладніша частина політики держави, що вимагає ще більшої уваги, ніж бюджетна і податкова, тому що гривневий обсяг грошової маси приблизно дорівнює обсягу валюту, який є на руках у населення", - зазначив Прозоров.

Зараз ви читаєте новину «НБУ встановлює режим ручного управління валютним ринком - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі