середа, 10 лютого 2021 15:29

НБУ створив новий QR-код: платити стане зручніше

НБУ створив новий QR-код: платити стане зручніше
За допомогою сканування такого коду можна оплатити комунальні послуги. Фото: unsplash.com

Національний банк України затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного застосунку.

Тепер коли клієнт скануватиме QR-код для здійснення платежу, на його смартфоні автоматично відкриватиметься мобільний додаток банку зі сформованим рахунком. Якщо на пристрої не встановлений додаток, клієнт буде переадресований на спеціальну веб-сторінку, йдеться в повідомленні пресслужби НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без квитків: у маршрутці Києва вперше можна розрахуватися безконтактно

Для запровадження цієї функції НБУ затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного додатка. Нова версія коду дозволяє оптимізувати кодування символів та зменшити його розмір.

Платежі за допомогою QR-кодів набирають популярність через простоту і зручність оплати. За допомогою сканування такого коду можна оплатити комунальні послуги, проїзд, розрахуватися в кафе чи магазині, де передбачена така функція.

Пандемія коронавірусу змусила українців переходити на безконтактні способи розрахунку. За 10 місяців 2020 року частка безготівкових операцій зросла до 55,2%.

Зараз ви читаєте новину «НБУ створив новий QR-код: платити стане зручніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі