понеділок, 22 січня 2018 15:20

НБУ оприлюднив суму офіційного боргу України перед МВФ

НБУ оприлюднив суму офіційного боргу України перед МВФ
Загальна сума зобов'язань Нацбанку становить $9,1 млрд. Фото: Дивись.інфо

На сьогодні сумарний борг України перед МВФ складає $12,1 млрд.

"На сьогодні є зобов'язання Національного банку перед Міжнародним валютним фондом у сумі 7,2 мільярдів доларів. Є також зобов'язання Міністерства фінансів перед МВФ у сумі 4,9 мільярдів доларів. Тобто загалом зобов'язання перед МВФ 12,1 мільярдів доларів", - заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, пише УНІАН.

Він зауважив, що активи НБУ, які входять до валових резервів, становлять $18,8 млрд. Водночас загальна сума зобов'язань Нацбанку становить $9,1 млрд.

До міжнародних зобов'язань НБУ входять кредити МВФ і зобов'язання перед іншими кредиторами. Зокрема, Державною казначейською службою та Національним банком Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ допускають дострокове припинення програми МВФ

"Валютна позиція або власні кошти Нацбанку в іноземній валюті становлять 9,7 мільярдів доларів", - каже Чурій.

У МВФ наголосили, що для завершення четвертого перегляду програми співробітництва і отримання 5-го траншу Україні необхідно забезпечити відповідність пенсійної реформи цілям співробітництва. Ухвалити закон про приватизацію, привести тарифи на газ у відповідність із імпортним паритетом. Крім цього, створити Антикорупційний суд і прийняти бюджет на 2018 рік із дефіцитом понад 2,5% ВВП.

Нацбанк розраховує 2018 року отримати 2 транші кредиту в рамках програми з МВФ на суму $3,5 млрд.

МВФ в березні 2015 року схвалив 4-річну програму кредитування економіки України EFF на $17,5 млрд. У рамках цієї програми Україна отримала від Фонду 4 кредитних транші на загальну суму $8,7 млрд.

14 грудня заступник голови департаменту комунікацій МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ поки не запланував подальше виділення кредитного траншу. Оскільки не всі умови завершення перегляду були виконані українською стороною.

Зараз ви читаєте новину «НБУ оприлюднив суму офіційного боргу України перед МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі