пʼятниця, 31 серпня 2012 14:58

НБУ: кількість підробок гривні - одна з найнижчих, лише 3 фальшивки на мільйон

НБУ: кількість підробок гривні - одна з найнижчих, лише 3 фальшивки на мільйон
Віра Ричаківська: в обігу перебувають банкноти третього покоління. Фото: Фото: banksinfo.kiev.ua

На 1 млн банкнот в Україні припадає 3 підроблених.

Такі дані сьогодні під час прес-конференції навела заступник глави Національного банку України (НБУ) Віра Ричаківська.

Як зазначено в прес-релізі, розданому журналістам, сьогодні в обігу перебувають банкноти третього покоління - зразків 2003-2007 років.

"Система захисту цих банкнот гривні перебуває на одному рівні з системою захисту провідних країн світу. Так, приміром, на банкнотах гривні (середніх і високих номіналів) для візуального контролю населенням введені оптично-змінні зображення, які не імітуються за допомогою комп'ютерної та копіювальної техніки. Аналогічні захисні елементи введені, зокрема, на банкнотах євро, доларів США (останніх серій) і рублів в Росії", - зазначено в повідомленні.

Також підкреслено, що рівень кількості підробок гривні є однією з найнижчих.

"За підсумками 2011 року на 1 млн шт справжніх банкнот гривень було 3,4 шт підробок. В країнах Євросоюзу, для порівняння, згідно інформації ЄЦБ, за підсумками року цей показник становив приблизно 46 штук підроблених банкнот євро (у 2010 році - 55 шт, в 2009 - 67 шт)", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Ричаківська повідомила, що станом на 1 серпня 2012 року в Україні в обігу нараховувалося 219,5 млрд грн, у тому числі 201,5 млрд грн - поза банками.

Зараз ви читаєте новину «НБУ: кількість підробок гривні - одна з найнижчих, лише 3 фальшивки на мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі