середа, 10 березня 2021 17:07

Назвали середній розмір субсидії в Україні

Назвали середній розмір субсидії в Україні
Середній розмір субсидії у лютому 2021 року склав 1 483 грн. Фото: pexels.com

Середній розмір субсидії у лютому 2021 року становив 1483 грн. Таку допомогу в Україні отримують близько 3 млн домогосподарств.

Середній відсоток обов'язкової плати за житлово-комунальні послуги становить близько 10% сукупного доходу домогосподарств-отримувачів субсидій, розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час наради в уряді, повідомляє пресслужба міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед субсидіантів і пенсіонерів знайшли 2,5 млн порушників: кому доведеться повернути гроші

При зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов'язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії - збільшується.

"Серед усіх отримувачів житлової субсидії близько 40 відсотків становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму, ще майже 40 відсотків - домогосподарства з доходом на одну особу від 1 до 1,5 прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, 17 відсотків - з доходом від 1,5 до 2 прожиткових мінімумів", - сказала міністерка.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив опрацювати питання розширення кола одержувачів житлово-комунальних субсидій.

Зараз ви читаєте новину «Назвали середній розмір субсидії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі