середа, 24 січня 2018 12:00

Назвали регіон, де зафіксували найвищу зарплату

Назвали регіон, де зафіксували найвищу зарплату
Проблемою трудової міграції є низький рівень зарплати у багатьох сферах. Фото: Апостроф

У 2017 році найвищі зарплати в Україні було зафіксовано у Києві. Через міграційні процеси зросла заробітна плата у Закарпатській області.

"Найвища зарплата, в середньому 11 тисяч 643 гривні, була у Києві. Потім йдуть Київська область, Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська. Тут у середньому виплати склали 7 тисяч 400 гривень. У Закарпатській області середня зарплата 6 тисяч 700 гривень", - повідомив в. о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, пише Інтерфакс.

Він наголосив, що Закарпатська область межує з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розповіли, чому важко знайти роботу

"Спостерігаються великі міграційні процеси і відтік робочої сили. Тому рівень зарплати почав зростати через бажання роботодавців утримати кваліфікованих співробітників", - каже Ярошенко.

Керівник служби вважає, що проблемою трудової міграції є низький рівень зарплати у багатьох сферах.

"На сьогодні найнижча зарплата у медсестер, лікарів, вихователів. За даними Держстату, вони отримують близько 3 тисяч 700 гривень", - прокоментував він.

4 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою підвищити мінімальну зарплату до 4100 грн. Відповідно до бюджету 2018 року, мінімальна заробітна плата з 1 січня становить 3723 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали регіон, де зафіксували найвищу зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі