пʼятниця, 28 квітня 2017 17:06

Назвали продукт, який найбільше подорожчає в травні

Назвали продукт, який найбільше подорожчає в травні
Що подешевшає та подорожчає у травні 2017-го Фото: Днепр Час

З початку травня подешевшають огірки та помідори та значно подорожчають курячі яйця. У квітні ціни зростали не так швидко, як вони це робили протягом останніх місяців. Про це Gazeta.ua розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"М'ясо подорожчало на 2 гривні. Але значно підняли ціну на овочі борщового набору, що не типово. Також вирівнялися ціни на буряк та цибулю — 3-4 гривні. Капуста, морква, картопля — 6-8 гривень у середньому, згідно з даними Державної служби статистики. Ми звикли, що ці продукти коштують по-різному. А зараз однаково. Звісно, тут є цінова змова, але держава на це не реагуватиме", - говорить експерт.

За його словами, яйця продають нижче собівартості.

"Вже більш ніж місяць виробники намагаються підвищити ціну, але поки що їм це не вдається. Тому що кури несуться, з яйцями треба щось робити. А термін зберігання — до 30 днів. Зараз вони продають нижче собівартості", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщовий набір "космічно" подорожчав

Зараз ринок непрогнозований. Традиційних цінових коливань немає останні кілька років.

"Сезонні фактори не мають такого впливу на цінову політику. Раніше ринок працював за умовами продавців, тепер — виробників. Підвищення зарплати стало тягарем для маленьких виробництв. Вони цього не передбачали. Якщо щось таке відбувається всередині тіла економіки, то ціни піднімаються як температура, - додав Дорошенко.

Половина ліків в Україні — підробка. Українцям доводиться везти з-за кордону парацетамол, ібупрофен та краплі для звуження судин.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукт, який найбільше подорожчає в травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі