субота, 15 жовтня 2022 13:24

Назвали причину стрімкого зростання цін на яйця

Назвали причину стрімкого зростання цін на яйця
У Мінагрополітики назвали причину стрімкого зростання цін на яйця. Фото: pixabay.com

Протягом місяця в Україні суттєво зросли ціни на яйця.

Це сталося з двох причин, заявив 15 жовтня заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Однією з причин стало знищення птахофабрик у Чорнобаївці на Херсонщині, а також на Донеччині та Луганщині. Іншою причиною є нестача несучих курей та скорочення виробництва яєць. Водночас підстав для суттєвого здорожчання соняшникової олії, цукру та яєць немає. У листопаді українці побачать певну стабілізацію продовольчих цін", – переконаний посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув угору перед вихідними

Аграрії уже зібрали 2,6 млн т насіння соняшника, тоді як прогноз збору на цей рік становить 9,5 млн т.

"Це менше в порівнянні з попереднім роком, який був рекордним та приніс 16,3 мільйона тонн соняшника. Причини такого зменшення зрозумілі: війна та погодні умови, які сповільнили темпи збору. Але для внутрішніх потреб цього більше, ніж достатньо. Дефіциту олії та цукру не буде, як і його суттєвого здорожчання", – додав Дмитрасевич.

З 1 жовтня в Україні провели планові перерахунки пенсій. Зростуть виплати людям, старшим 70 років, та тим, хто має великий страховий стаж.

Однією з передумов підвищення пенсій є збільшення мінімальної зарплати. Вона з 1 жовтня зросла із 6500 грн до 6700 грн.

Учора назвали середній розмір пенсій по Україні після підвищення виплат.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причину стрімкого зростання цін на яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі