понеділок, 29 жовтня 2018 10:36

Назвали переваги співпраці з МВФ для України

Назвали переваги співпраці з МВФ для України
МВФ і Україна досягли домовленостей за новою програмою формату stand-by в розмірі $3,9 млрд. Фото: dt.ua

Співпраця між Міжнародним валютним фондом та Україною допоможе зміцнити бюджет і продовжити програми реформ.

"Нова програма з МВФ може врятувати Україну від катастрофи у макрофінансовому плані. Ця співпраця може мати дуже позитивні результати у довгостроковій перспективі", - заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передає Інтерфакс.

За його словами, Україна отримає відчутну фінансову підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчання газу: чому уряд віддає кредити МВФ за рахунок населення

"Це дозволить уряду продовжувати здійснювати свою діяльність. Надавати послуги, демонструвати на глобальному ринку сильну і стабільну позицію. З точки зору макрофінансових і бюджетних вигод, для українського уряду досягнення домовленості з МВФ дуже важливе", - наголосив Волкер.

Якби Україна не отримала підтримку МВФ, то негативні наслідки відчула б у січні-лютому 2019 -го.

МВФ і Україна досягли домовленостей за новою програмою формату stand-by в розмірі $3,9 млрд. Програма триватиме 14 місяців. Вона замінить затверджену в березні 2015-го програму розширеного фінансування, яка закінчується у березні 2019-го. Угоду про $3,9 млрд кредиту затвердять після прийняття держбюджету України на 2019 рік.

Зараз ви читаєте новину «Назвали переваги співпраці з МВФ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі