вівторок, 03 жовтня 2017 11:20

Назвали область, де найбільше дорожчають продукти

  Київщина - лідер зростання цін на харчування. Фото: vgolos.com.ua
Київщина - лідер зростання цін на харчування. Фото: vgolos.com.ua

Лідером з найшвидшим зростанням цін у 2017-му є Київська область.

Про це на своїй сторінці Facebook розповів директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Цього року продукти найшвидше дорожчають на Київщині. З переліку 23 соціальних продуктів Київська область є лідером по зростанню ціни на 5 продуктів, серед яких чорний та білий хліб, яловичина, сало та цукор. Трошки їй поступилося Закарпаття, де подорожчали 4 найменування продуктів, а саме свинина, м'який сир, морква та буряк", - пише Дорошенко.

Експерти асоції проаналізували зміни в цінах на продукти харчування з 10 січня по 20 вересня.

"Найбільше подорожчав хліб у Київській області. Зокрема, "соціальний" білий та чорний хліб додав 37%. Середній показник по всіх регіонах України подорожчання білого хлібу – 14%, а чорного – 15%. Київщина також є лідером із росту цін і на український національний продукт сало – на 75%, тоді як в середньому по України сало зросло на 42%. Київщина є на передових по росту цін і на яловичину – 45%. Середній український показник росту ціни – 26%. Свинина і куряча тушка найбільше додали в ціни відповідно у Чернівецькій – 57% і Тернопольскій – 41% областях. З початку року свинина в середньому подорожчала на 44%, а курка у тушці – на 31%. Молоко найбільше зросло на Буковині – на 22%, тоді як по Україні цей продукт зріс на 13%", - пише експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, де в Україні найлегше вести бізнес

Миколаївська область є одноосібним лідером із зростання цін на сметану і вершкове масло. Найдорожчим цукровим регіоном є Дніпропетровщина. Цього року яйця та гречка подешевшали майже по всій території України, крім Черкаської.

"Гречана крупа по Україні подешевшала на 20%. Найменше зменшилася ціна гречки на Вінниччині – 15%. Яйця курячі з початку року в середньому просіли на 12%. Найменше яйця подешевшали на Черкащині – на 5%", - додав Олексій Дорошенко.

В Україні зростають ціни через імпортні товари і сезонні коливання. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він зазначив, що завданням уряду є створення умов, коли зростання доходів громадян буде випереджати зростання цін, а також в деяких випадках - зупинити зростання цін.

Зараз ви читаєте новину «Назвали область, де найбільше дорожчають продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі