середа, 21 лютого 2018 11:29

Назвали м'ясо, яке подорожчало найбільше

Назвали м'ясо, яке подорожчало найбільше
Стрімкий ріст вартості продуктів впливає на рівень інфляції. Фото: Днепр Час

За минулий рік усі види м'яса подорожчали від 29% до 80%. Найбільше, на 80%, зросла ціна на сало. Свинина подорожчала на 55%, ковбаса варена – на 34%. Курка в тушці стала дорожчою на 31%, а яловичина – на 29%.

"У порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39 гривень за кілограм, сало – 32 гривні. Кілограм яловичини подорожчав на 26 гривень. Ковбаса варена і філе курки - на 21 гривню, а курка в тушці – на 13 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

На кінець січня кілограм яловичини з кісткою в середньому продавали за 117 грн, свинини – за 110 грн. Кілограм філе курятини коштував 92 грн, вареної ковбаси – 83 грн. Сало подорожчало до 72 грн за кг, а тушка курки – до 55 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пообіцяли зниження цін на продукти

"На кінець січня 2018 року м'ясний кошик коштував 529 гривень. В аналогічний період минулого року - 377 гривень. Таким чином, ціна зросла на 40% або на 152 гривні", - додав експерт.

Стрімке зростання вартості продуктів впливає на рівень інфляції.

"Розмір загальної інфляції вже перевищує гранично можливі позначки для втримання передбаченої в бюджеті 9%. Це означає, що уряд вдасться до збільшення мінімальної заробітної плати та підвищення соціальних виплат. Водночас він не робить нічого, щоб зняти причини такого зростання цін", - резюмував Олексій Дорошенко.

У січні 2018 року спостерігалося зростання експорту свинини і м'яса птиці. Україна експортувала 19,69 тис. тонн м'яса птиці і субпродуктів. Ця цифра суттєво перевищує показники, зафіксовані в січні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Назвали м'ясо, яке подорожчало найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі