субота, 10 травня 2014 14:25

Навколо столиці майже удвічі подешевшали маєтки та оренда дач
8

Дачу під Києвом дехто бере для відпочинку, дехто там садить і обробляє город.
Фото: фото надані Оксаною Куриленко

Двоповерхову дачу під Києвом можна взяти в оренду за 5 тисяч гривень. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів київський брокер Оксана Куриленко.
"П'ятий рік працюю в одному зі столичних агентств нерухомості, але такого ще не було, щоб дачі з басейнами здавали так дешево, - розказує Куриленко. – Зазвичай вже у березні закінчувалися найвигідніші варіанти. Тепер дач багато, а готових орендувати одиниці. Люди не знають, що буде завтра".
За словами брокера, дачу під Києвом дехто бере для відпочинку, дехто там садить і обробляє город.
"Зараз люди неохоче щось садять, бо не впевнені, що вдасться зібрати. Ситуація в країні надто напружена, - розказує ріелтор. – Раніше на літо люди втікали зі столиці від задухи і пилу, а тепер бояться залишати свої квартири без нагляду".
На думку ріелтора, ще одна з причин полягає у тому, що кияни почали економити.
"До речі, продажі нерухомості теж суттєво упали, - говорить Куриленко. – Ціни на дво- і триповерхові будинки під Києвом суттєво знизилися. Ті, які ще до Нового року оцінювали у півмільйона доларів, зараз готові продати за 300 тисяч. Більшість їхніх власників повиїжджали за кордон. Нерухомість продають їхні родичі або помічники".
Одноповерхові дачі можна зняти в оренду за 2-3 тис. грн. за місяць. Найдорожча оренда на будинки в радіусі 20 кілометрів від Києва. Маєтки з басейном здають по 8-10 тис. грн..
"Зараз маю 2-поверхову дачу у селі Тарасівка за 26 кілометрів від Києва. Її власники готові здати в оренду за 5,5 тисяч гривень в місяць. Будинок умебльований, з ремонтом. На території 15 соток є альтанка, плодоносний сад. Подвір'я знаходиться за 5 хвилин ходьби від лісу та озера. Є дві спальні. Такі можна орендувати з родичами. Наприклад, заселитися на літом з батьками і сім'єю брата або сестри".

Зараз ви читаєте новину «Навколо столиці майже удвічі подешевшали маєтки та оренда дач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі