субота, 17 березня 2012 20:30

Найбільше грошей аграрії зароблять на сої та соняшнику - експерт

Найбільше грошей аграрії зароблять на сої та соняшнику - експерт

Найприбутковішими сільськогосподарськими культурами в Україні цього року будуть соя та соняшник.

Таку думку озвучив президент Асоціації українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса в ефірі Першого ділового каналу.

"Якщо дивитися на світовий та український ринок, то, думаю, найприбутковішою культурою може стати уперше за багато років соя. На світових ринках у більшості країн, які вирощують сою, - неврожай. Відповідно, тут українські підприємства можуть заробити грошей", - сказав він.

"Соняшник буде домінувати у плані ефективності та продуктивності. Це може бути рентабельність 70-80%", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка зараз не зростає так, щоб виконати обіцянки Януковича - експерт

За його словами, прибутковість ріпаку зменшуватиметься.

"Ріпак втрачає позиції в Україні. Він становить 90% експорту, Україна експортує 90% ріпаку до Європейського союзу. Але це дуже складна культура, українці до цього часу ріпак ніколи не вирощували, він з'явився у нас 10 років тому. Українські фермери у більшості випадків не знають технології, як її вирощувати. За останні три роки площі під ріпак зменшуються, і врожайність не зростає", - зазначив Ліссітса.

Він також спрогнозував, що врожай курудзи цього року поб'є рекорд минулого року.

"Ми цього року виробимо більш ніж 20 мільйонів тонн кукурудзи, це вже очевидно. Якщо залишиться минулорічна ціна на неї, то це буде дуже добре", - уточнив Ліссітса.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше грошей аграрії зароблять на сої та соняшнику - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі