вівторок, 05 квітня 2022 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Найбагатші росіяни вже втратили $353 млрд

Найбагатші росіяни вже втратили $353 млрд
Багатих росіян поменшало у рейтингу Forbes. Фото: pixabay.com

Найбагатші російські бізнесмени за рік втратили 42% сукупного статку, що скоротився в підсумку на $353 млрд.

Про це свідчить щорічний рейтинг найбагатших людей світу від Forbes, повідомили "Радіо Свобода".

Цього року до списку потрапило на 35 росіян менше, ніж минулого - 88, замість 123.

Найбагатшим росіянином, за версією Forbes, став співвласник Новолипецького металургійного комбінату Володимир Лісін з $18,4 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак російських олігархів затримали в Лондоні

Він обійшов співвласника "Норільського нікелю" Володимира Потаніна з $17,3 млрд і засновника Telegram Павла Дурова - $15,1 млрд, який вперше потрапив у трійку найбагатших людей Росії.

Forbes зазначає, що Лісін і його підприємство не потрапили до санкційних списків, але його статки скоротилися на 7,8 млрд.

Виросли вони лише у 16 російських мільярдерів. Двоє росіян вперше потрапили до списку найбагатших людей планети - це співвласник "Фармстандарту" Єгор Кульков - 2 млрд, і засновник інвесткомпанії Freedom Holding Тимур Турлов - 2,4 млрд.

Велика Британія вперше заарештувала суперяхту Phi за 38 млн фунтів або $50 млн, що належить бізнесмену й другу президента країни-агресора РФ Володимира Путіна.

Російські олігархи потерпають від санкцій, роздратовані Путіним і заговорили про його вбивство, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Тим часом журналісти знайшли нерухомість родини наближеного до Путіна олігарха Олександра Пономаренка - в самому серці Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатші росіяни вже втратили $353 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі