пʼятниця, 10 жовтня 2014 00:25

"Нафтогаз" стурбований відсутністю "Газпрому" серед підписантів газової угоди

"Нафтогаз" стурбований відсутністю "Газпрому" серед підписантів газової угоди
Фото: giga.ua

НАК "Нафтогаз України" висловлює стурбованість пропозицією російської сторони виключити "Газпром" з числа сторін, які будуть підписувати газову угоду, повідомила прес-служба компанії в четвер увечері.

"Кінцевим результатом переговорів має стати підписання правомірної угоди, справедливої для всіх сторін і укладеної на ринкових, а не політичних засадах. Така угода передбачає безпосередню участь "Газпрому" в його підписанні та надає "Нафтогазу" юридичні інструменти, які будуть гарантувати реалізацію угоди всіма учасниками в умовах браку довіри між сторонами", - наголошується в повідомленні.

"Прийнятна для сторін угода має бути комерційною і вимагає підпису представника "Газпрому", без чого не може бути досягнута угода", - підкреслюють в НАК.

В "Нафтогазі" зазначили, що 7 жовтня українська сторона направила в ЄК коментарі щодо проекту протоколу тристоронніх газових переговорів, запропонованого представником Єврокомісії Гюнтером Еттінгером два тижні тому. При цьому, "Нафтогаз" підтверджує свою готовність до проведення чергового раунду тристоронніх переговорів у будь-який погоджений сторонами час.

Як повідомлялося, Еттінгер в четвер запропонував російським та українським колегам провести наступну зустріч щодо газу 21 жовтня о Берліні.  Попередня зустріч з газових питань у форматі РФ-Україна-ЄК пройшла 26 вересня в Берліні. Сторони домовилися, що Україна виплатить "Газпрому" до кінця року $ 3,1 млрд боргу за газ і закупить мінімум 5 млрд кубометрів газу з тимчасовою ціною $ 385 за тисячу кубометрів. Тим часом не вдалося узгодити графік погашення боргів.

Україна підтвердила свою готовність взяти участь у черговій зустрічі 21 жовтня в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" стурбований відсутністю "Газпрому" серед підписантів газової угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі