субота, 14 травня 2016 06:35

Нафтогаз оприлюднив інформацію щодо фактичних цін та обсягів імпортованого газу

НАК "Нафтогаз України" оприлюднила інформацію щодо фактичних цін та обсягів газу, імпортованого компанією у першому кварталі 2016 року та за попередні три квартали.

Про це повідомляється на сайті НАК.

Інформація базується на фактичних витратах Нафтогазу на закупівлю газу, підтверджених актами та митними деклараціями, поданими у відповідні державні органи України. Таку інформацію компанія публікує щокварталу по завершенню місяця, наступного за відповідним кварталом.

Наведені в таблицях ціни на природний газ вказані без урахування вартості розподілу потужності в точці входу до газотранспортної системи України. З 1 січня 2016 року державний регулятор НКРЕКП встановив цю вартість на рівні 12,47 дол./ткм.

 
 

Інформація щодо середньозважених цін закупівлі газу надається в агрегованому вигляді за квартал з метою виконання зобов'язань компанії щодо конфіденційності та для збереження переговорної позиції Нафтогазу у відносинах з постачальниками.

Також Нафтогаз публікує інформацію щодо максимальної ціни закупівлі газу в постачальників з Європи в розрізі місяців. Дані по окремих постачальниках агреговані в межах місяця. Ці дані також оприлюднюються раз на квартал.

 
Нагадаємо, торік в Україні використали 33,8 млрд куб м газу. Для населення пішло 11,3 млрд, на підприємства теплокомуненерго - 5,9 млрд. Разом - 17,2 млрд. За рік добули 19 млрд куб м власного газу, 17 - імпортували. Для потреб населення купували газ власного видобутку.
Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз оприлюднив інформацію щодо фактичних цін та обсягів імпортованого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі