пʼятниця, 02 жовтня 2015 10:53

Нацбанк заблокував рахунки осіб, що потрапили під санкції України

Нацбанк заблокував рахунки осіб, що потрапили під санкції України
Фото: glavred.info

Національний банк України з 2 жовтня зобов'язав банки приступити до виконання санкцій, введених проти осіб і організацій, причетних до анексії Криму і війни на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №654 від 1 жовтня, яка вступає в дію 2 жовтня і діятиме протягом строку застосування санкцій.

Банки зобов'язані у триденний строк надати відомості про рахунки і залишки коштів на них 388 фізичних і 105 юридичних осіб для виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони про застосування економічних та інших обмежувальних заходів, наголошується у повідомленні.

Як зазначається, банки будуть щомісяця надавати регулятору інформацію за залишками коштів на цих рахунках та про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними у списку санкцій.

Також постанова НБУ визначає порядок реалізації банками санкцій - блокування активів, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, заборона на встановлення ділових контактів, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів, заборона придбання цінних паперів), а також запобігання виведення капіталів за межі України і т. п.

За моніторинг ефективності санкцій відповідає Кабінет міністрів разом зі Службою безпеки, за участю Національного банку та Генеральної прокуратури України, нагадали в НБУ.

Постанова буде діяти протягом строку застосування санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк заблокував рахунки осіб, що потрапили під санкції України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі