понеділок, 23 листопада 2020 16:16

Нацбанк просить не розкривати банківську таємницю

Нацбанк просить не розкривати банківську таємницю
НБУ пропонує профільному комітету Верховної Ради не підтримувати створення реєстру. Фото: unsplash

У Верховній Раді хочуть створити єдиний реєстр рахунків фізосіб і юросіб та індивідуальних банківських сейфів.

Доступ до нього планують надати правоохоронним і контролюючим органам. Це нівелює інститут банківської таємниці, переконані в Національному банку.

НБУ пропонує профільному комітету Верховної Ради не підтримувати створення реєстру. Регулятор вважає, що такий спосіб отриманняінформації, яка становить банківську таємницю, означатиме нівелювання інституту такої таємниці. Це може призвести до погіршення стану захисту приватної інформації та зниження довіри до банківської системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ не дає транш: чим це загрожує економіці й українцям

"Під час доопрацювання законопроєкту до другого читання Національний банк запропонував народним обранцям виключити положення про створення такого реєстру, безпосередній доступ до якого передбачається надати правоохоронним і контролюючим органам", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Українці скаржаться на рекламні пропозиції придбати медалі, присвячені 30-річчю незалежності України. Продукцію називають виготовленою в Національному банку, проте у його пресслужбі заперечують причетність до цього виробу.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк просить не розкривати банківську таємницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі