понеділок, 11 червня 2018 16:53

Нацбанк подав до суду на Коломойського

Нацбанк подав до суду на Коломойського
Позови до суду проти Ігоря Коломойського спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними договорами на суму близько 10 млрд грн. Фото: Korrespondent.net

Нацбанк подав позови в суди Швейцарії та України проти колишнього акціонера Приватбанку Ігоря Коломойського.

Мета позовів - забезпечити погашення кредитів рефінансування, які Нацбанк надав ПриватБанку в період між 2008 і 2015 роками. Позови спрямовані на погашення заборгованості за п'ятьма кредитними договорами на суму близько 10 млрд грн, повідомили у прес-службі НБУ.

Перший позов поданий до Суду першої інстанції в Женеві. Другий пакет позовів подано за місцем знаходження майна Ігоря Коломойського в Україні - до Господарського суду Дніпропетровської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський заявив про підтримку партії "Відродження"

"Це важливий крок на шляху до захисту інтересів українців та забезпечення виконання колишніми акціонерами ПриватБанку взятих на себе зобов'язань. Приватбанк отримав кредити рефінансування від НБУ під забезпечення поручительств, наданих особисто Ігорем Коломойським", - зазначила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

За її словами, держава націоналізувала ПриватБанк ціною витрат в еквіваленті 5% ВВП. Щоб захистити інтереси мільйонів власників рахунків і зберегти фінансову стабільність в цілому.

Державний ПриватБанк списав 5,56 млрд. грн. кредитів, які були видані до націоналізації.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк подав до суду на Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі