четвер, 17 листопада 2011 09:24

Нацбанк офіційно обговорив з Росією розрахунки в рублях

Нацбанк офіційно обговорив з Росією розрахунки в рублях

Керівництво Національного банку України (НБУ) обговорило з представниками Центрального банку Росії та Московської міжбанківської валютної біржі (ММВБ) проведення в Україні операцій в російських рублях.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацбанку.

"Головною метою зустрічі стало обговорення питань грошово-кредитної політики обох країн, операцій Центробанку Росії на ММВБ, а також проведення в Україні операцій в російських рублях", - сказано повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає реальним початок розрахунків України з Росією в рублях за поставлений природний газ вже з грудня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов розповів німецькому послу про низьку інфляцію, високий ВВП і гарні інвестиції

Створені за участю ММВБ "Українська біржа" більше року добивається дозволу НБУ на запуск торгівлі валютними ф'ючерсами, а підконтрольна ММВБ біржа ПФТС пропонує Нацбанку активніше брати участь у біржовому ринку державних облігацій.

Зазначимо, що низка вітчизняних експертів висловивли сумнів щодо доцільності розрахунків за російський газ у рублях. Позитивно оцінюють такий крок лише російська сторона, українська влада та колишній президент України Леонід Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк офіційно обговорив з Росією розрахунки в рублях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі