пʼятниця, 30 грудня 2016 18:18

Нацбанк ліквідував ще один банк

Нацбанк ліквідував ще один банк
Нова Влада

Нацбанк України відкликав банківську ліцензію і ліквідувати ПАТ "Банк" Траст ", йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) в п'ятницю.

ФГВФО почала процедуру ліквідації банку, яка триватиме до 29 грудня 2018 року.

Рішенням Фонду повноваження ліквідатора делеговані представнику ФГВФО, тимчасовому адміністраторові банку Володимиру Кухарева.

НБУ 6 грудня 2016 року відніс банк "Траст" до категорії неплатоспроможних у зв'язку з погіршенням фінансового стану фінустанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держава знецініла гривню, прізвела до зубожіння населення. Тому має нести відповідальність"

"Погіршення фінансового стану банку" Траст "мало системний характер і обумовлено низкою факторів. Зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких здійснюється АТО. У зв'язку з відсутністю обслуговування таких кредитів, фінансовий стан банку значно погіршився. Капітал банку став негативним (на 1 грудня - "мінус" 135 млн грн) ", - повідомив НБУ.

Як зазначив регулятор, з 2 липня 2016 року в банку були обмеження на залучення вкладів фізичних осіб. Незважаючи на це, в кінці листопада банк відновив залучення вкладів за завищеними відсотковими ставками. НБУ за законом зобов'язаний був прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання проблемним банком розпорядження, рішення та вимог регулятора про усунення порушень банківського законодавства, нормативних актів регулятора протягом встановленого НБУ терміну.

Акціонер вів переговори про продаж банку, однак в НБУ не надходив офіційний пакет документів на узгодження придбання істотної участі в банку "Траст".

За даними НБУ, 96% вкладників банку "Траст" отримають свої вклади в повному обсязі в рамках гарантованих виплат (до 200 тис. Грн). Загальна гарантована сума відшкодування складає 552 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк ліквідував ще один банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі