неділя, 15 вересня 2013 18:21

На весілля зі 100 гостей купують 50 літрів горілки

На весілля зі 100 гостей купують 50 літрів горілки
Фото: segodnya.ua

Щоб організувати весільний стіл, меню краще узгоджувати з господинею весілля хоча б за 3 тижні до банкету. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла весільна господиня Галина Мисковець. Вона 12 років працювала хазяйкою на весіллях. 200 разів накривала весільні столи

"Об'єм порції на одну людину розрахувати нескладно, - говорить Галина Олександрівна. – Як правило гості наїдаються за перші півгодини застілля. Достатньо по 50 грамів салату та овочів на одну людину, не менше двох гарячих страв. Добре, якщо це буде риба і м'ясо – птиця, кролик або свинина. Алкоголь краще купувати самим. Це вигідніше, ніж замовляти у кафе чи ресторані".

За словами Мисковець, на весілля зі 100 гостей купують 50 літрів горілки.

"Це фактично по пляшці на людину, - говорить Галина Олександрівна. – Звісно, багато залишиться, але горілка знадобиться на перепій і на могоричі після весілля. Сік і воду треба купувати з розрахунком – по літрі на людину. Добре йде мінеральна вода, вишневий компот і яблучний сік. З солодощами легше. Якщо запросили 50 гостей, то вистачить торта на 10 кілограм".

Як запевнила весільна господиня, краще готувати 3-5 видів салатів і закусок.

"Салати і закуски замовляйте з розрахунку по половині порції на людину. На столі має стояти м'ясна, рибна та овочева нарізка, один-два види гарячого з гарніром. До десерту з тістечок і печива можна додати желе, морозиво і фрукти по сезону. Взимку замовляють апельсини і банани. Влітку – кавуни і полуницю".
Каже, під час підготовки до весілля часто трапляються неочікувані інциденти.

"У липні виходила заміж донька моєї однокласниці. Столи накрили на 14 годину, як і домовлялися, а молодята через фотосесію приїхали тільки на 5 вечора. Гості за стіл не сідали. Два салати попливли, а на "Шпротному" від жари риба стала, як таранка. Мусили забрати, щоб люди не потравилися".

Якщо організовуєте весілля в їдальні, треба бути готовим до крадіжок.

"Найчастіше крадуть м'ясне і горілку. Раз хтось 15 кілограмів ковбаси з холодильника вкрав. Мусила вертати гроші. Потім камера, яка стояла на кухні, показала, що ковбасу забрав сторож ресторану. Його звільнили, але грошей мені не повернули. Найбільше крадуть у їдальнях, у ресторанах - менше. То ящик горілки винесуть, то пельменні з морозилки заберуть", - говорить весільна господиня.

Зараз ви читаєте новину «На весілля зі 100 гостей купують 50 літрів горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі