пʼятниця, 20 березня 2020 10:52

На що українці найбільше витрачають під час карантину

На що українці найбільше витрачають під час карантину
За даними ПриватБанку, з 11 по 18 березня обіг у мережі торгових POS-терміналів виріс на на 3,6 млрд грн. Фото: pixabay.com

За перший тиждень загальнонаціонального карантину українці стали частіше оплачувати покупки картками та електронними гаманцями. За даними ПриватБанку, з 11 по 18 березня обіг у мережі торгових POS-терміналів зріс на 37% (на 3,6 млрд грн), порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Значне зростання безготівкових оплат припадає на аптеки і магазини товарів для здоров'я - 51,7%. У продуктових магазинах і супермаркетах обсяг cashless зріс на 39,2%, повідомляє пресслужба фінустанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супермаркети працюватимуть за новим графіком

За даними ПриватБанку, з початку карантину кількість зняття готівки в банкоматах перебуває на середньодобовому рівні — вдвічі нижче, ніж у передноворічний період.

Співзасновник monobank Олег Гороховський зазначив, що клієнти банку стали частіше замовляти їжу додому: "Смачного, дорогі клієнти! Замовлень більше, ніж 14 лютого і 8 березня. Смачної вам самоізоляції".

З початку березня до України завезли 158 тис. т продуктів на $211 млн. Це на 40 тис. т більше порівняно з аналогічним періодом 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «На що українці найбільше витрачають під час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі