понеділок, 12 травня 2014 14:18

На прокаті випускних суконь заробляють до 100 тисяч
3

Фото: надане Олександрою Рогозою

Взяти на прокат випускну сукню коштує від 500 до 3 тис. грн. Цього року послугою "прокат плаття" активно користуються столичні випускниці і дівчата з Київської області.

На прокаті випускних суконь за травень-червень салон заробляє до 100 тисяч гривень, розповіла продавець-консультант одного зі столичних магазинів Олександра Рогоза.

"Плаття цього року солідно подорожчали, бо більшість моделей привозимо з Туреччини і Польщі. Напрокат вигідно брати сукню. На зекономлені гроші можна оплатити святкування у ресторані, зробити зачіску, манікюр і макіяж. Ще й на туфлі вистачить", - розповіла вона.

Від 500 грн коштує оренда міні-суконь. Від 1,5 тис. грн. - довгих вечірніх.

"Популярністю користуються коктейльні сукні. Найрідше запитують пишні плаття, схожі на весільні. На них був попит 5 років тому. Тепер дівчатам подобаються грецькі фасони, моделі на одне плече та сукні, у яких спідниця ззаду довша, ніж спереду. Такі раджу міряти тільки з босоніжками на високій танкетці або каблуках. З тканин найбільше усім подобаються шифон, атлас, шовк та органза", - зазначила Рогоза.

За умовою прокату, сукні видають на 3-4 дні. У салоні треба оплатити повну вартість плаття. Гроші слугують заставою. Решту віддають, коли сукню повертає замовник.

"Раніше брали під заставу документи: паспорт, водійські права. Але тепер люди бояться віддавати свій паспорт у чужі руки. Ми пішли назустріч. До того ж така схема і для нас набагато вигідніша", - пояснює Рогоза.

Найдорожче обійдеться перша оренда - 60-70% від вартості вбрання. Друга - половина ціни наряду. Решта - від 30%.

"У вартість входить підгонка сукні до фігури та хімчистка, - каже Рогоза. - Замовлення на травень і червень приймаємо ще з січня. Половину сукон уже розібрали. Найдешевша сукня у столиці сьогодні коштує 2 тисячі гривень. Елітні моделі - від 4 тисяч. Щоб образ був завершений, ще 500-600 гривень треба буде віддати за білизну, сумочку та біжутерію. Купувати дороге плаття на один вечір - це нерозумно. Пізніше воно просто займатиме місце у шафі. Оренда - це гарний спосіб зекономити і виглядати краще за однокласниць".

Зараз ви читаєте новину «На прокаті випускних суконь заробляють до 100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі