пʼятниця, 24 квітня 2020 20:50

На кордоні перевіряли банківський рахунок - українка про переїзд до Канади
5

Євгенія Кокорева з чоловіком переїхала до міста Тороно в Канаді
Фото: jane_kokoreva
Євгенія Кокорева з чоловіком переїхала до міста Тороно в Канаді
Євгенія Кокорева з чоловіком переїхала до міста Тороно в Канаді
Євгенія Кокорева з чоловіком переїхала до міста Тороно в Канаді
Євгенія Кокорева з чоловіком переїхала до міста Тороно в Канаді

Киянка Євгенія Кокорева розповіла Gazeta.ua, як переїхала у Торонто в Канаді та знайшла роботу.

"У Києві працювала в міжнародній агенції з працевлаштування. У нас на роботі всі працівники кудись переїздили. Спершу мріяла про переїзд в Австралію, але не склалося. Тому зі своїм хлопцем вирішила переїхати до Канади по туристичній візі", — розповідає Євгенія.

Дівчина здала тест "Айлз", який підтверджував високий рівень англійської. А от роботу дівчина знайшла випадково, коли стояла в черзі за кавою.

"До переїзду готувалися. Чоловік ще до знайомства зі мною планував еміграцію. Він моряк і відкладав на це кошти. На старт мали 19 тисяч доларів. Але гроші швидко розійшлися. Спочатку подорожували країною, бо майже нічого не знали про неї. Потім зупинилися в Торонто. Виявилося, тут дорого зняти житло. Два роки тому однокімнатне помешкання коштувало 720 доларів. За чотири-п'ять місяців мали звідти з'їхати й нове житло орендували за 990 доларів", - каже Євгенія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, скільки заробляла на полуниці у Фінляндії

Мінімальна зарплата — 2000 доларів. Тут розвинута кредитна система. Відсоток по кредиту залежить від заробітку.

"Документи на туристичну візу подають в електронному вигляді у консульство Канади. Завдання офіцерів — усе ретельно перевірити і знайти зачіпку, по якій вас не можна пустити до країни. Головне — довести, що ти повернешся назад. Відповідно наявність роботи, нерухомості, родини в Україні та валютного рахунку, на якому не менш як 10 тисяч доларів, стануть перевагою. на кордоні можуть перевірити банківські рахунки", - каже українка.

Щоб потім отримати дозвіл на проживання, слід подати документи в еміграційну систему. Враховують знання мови, освіту, роботу, наявність родини й вік до 33 років. Коли набираєш хоча б мінімальну кількість балів, то система автоматично обирає тих, хто отримає дозвіл на проживання.

"Із роботодавцем познайомилася за два тижні перебування в країні у черзі за кавою. Він побачив, що тримаю український паспорт, і заговорив зі мною. Виявилося, його батьки — українці. Має компанію із працевлаштування. Постійно шукає спеціалістів, які спілкуються кількома мовами. Наша компанія шукає робітників у будівельну сферу: механіків, інженерів, електриків, слюсарів", - пригадує.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо розраховує, що протягом наступних двох років до країни прибуде мільйон мігрантів з усього світу. Плату за громадянство можуть скасувати.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні перевіряли банківський рахунок - українка про переїзд до Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі