четвер, 09 січня 2020 11:57

МВФ зробив заяву про "Приватбанк"

МВФ зробив заяву про "Приватбанк"
В МВФ очікують, що колишніх власників Приватбанку покарають. Фото:images.glavred.info

Після націоналізації Приватбанку 2016 року Україна зобов'язана повернути гроші, які вклала в нього.

Ексвласники банку мають відповісти за збитки, яких завдали державі, розповів представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю "Еспресо".

"Тепер держава просто зобов'язана повернути хоча б частину тих коштів назад. І ті, хто до цього призвів, до цих збитків, маються на увазі колишні власники ліквідованих банків, вони повинні за це відповісти й повернути частину коштів, витрачених платниками податків на ліквідацію банківської кризи", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватбанк подав новий позов проти Коломойського

На його думку, на відміну від менших банків, 2016 року ПриватБанк неможливо було просто ліквідувати.

"Більш як половина населення України мала рахунки в цьому банку, і на цю фінустанову припадало понад половину всіх роздрібних транзакцій в українській економіці. І Українська держава з метою захисту населення і фінансової стабільності була змушена вкласти в банк 5,5 млрд доларів. І тепер настав час для Української держави повернути ці кошти", – підкреслив Люнгман.

Колишній топменеджер ПриватБанку Олександр Дубілет через суд оскаржив його націоналізацію. Провадження за позовом колишнього голови правління до Фонду гарантування вкладів, Мінфіну і "Привату" Господарський суд Києва відкрив 2 січня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «МВФ зробив заяву про "Приватбанк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі