вівторок, 04 жовтня 2016 10:37

МВФ закликав Україну дозволити продаж землі

МВФ закликав Україну дозволити продаж землі

До кінця 2016 року парламент має прийняти закон про обіг земель сільгосппризначення, який відкриє вільний ринок купівлі-продажу землі.

Про це йдеться в меморандумі України з МВФ.

Глава місії МВФ в Україні Рон ван Руден зазначив, що існуючий мораторій на продаж земель унеможливлює повноцінний розвиток сільськогосподарського сектору і використання її як застави для отримання кредитів.

"Зміни до законодавства дозволять укладати земельні угоди, що принесе державі економічні вигоди, доходи й податкові надходження, - каже Рон ван Руден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк хоче продати державні банки

У документі наголошують, що земельне законодавство України мали підготувати до середини вересня поточного року. Тепер ця рекомендація стала новим рушієм для виконання програми реформ.

Нагадаємо, 2017 року Україна отримає від Міжнародного валютного фонду майже 5,4 млрд дол. за програмою розширеного фінансування EEF. Кошти виділятимуть щокварталу за підсумками виконання критеріїв ефективності. Найбільший транш планують у першому кварталі 2017 року — 1,986 млрд дол. Розмір наступних двох скоротять до 1,33 млрд дол., ще п'яти — до 735 млн дол.

Зараз ви читаєте новину «МВФ закликав Україну дозволити продаж землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі