четвер, 10 березня 2022 02:43

МВФ виділив $1,4 млрд на допомогу Україні

МВФ виділив $1,4 млрд на допомогу Україні
МВФ наголошує на важливості надання підтримки у короткостроковій перспективі. Фото: pixabay.com

Міжнародний валютний фонд виділив $1,4 млрд термінової фінансової допомоги Україні через військове вторгнення Російської Федерації.

Ця виплата допоможе задовольнити нагальні потреби платіжного балансу, що виникають внаслідок війни, повідомили у пресслужбі МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія побоюється, що РФ фейками готує підґрунтя для хімічної атаки проти Україні

"Війна в Україні призвела до трагічних загиблих і людських страждань. Хоча перспективи поки невизначені, економічні наслідки вже дуже серйозні: лише за 13 днів приплив біженців перевищує 2 мільйони осіб та масштабне руйнування ключової інфраструктури в Україні. Ця виплата в рамках RFI (Інструменту швидкого фінансування, - Gazeta.ua), що еквівалентна 50% квоти України в МВФ, допоможе задовольнити нагальні потреби платіжного балансу, що виникають внаслідок наслідків війни, і надасть важливу підтримку в короткостроковій перспективі, відіграючи роль каталізатора для фінансування з боку інших партнерів", - пишуть у повідомленні.

Також в МВФ зазначили, що прожовжують розробляти заходи для помʼякшення економічної кризи.

ЄС виділив €500 млн на допомогу українським біженцям. Також вони можуть отримати посвідку на проживання на території країн Європейського Союзу терміном на щонайменше рік.

Зараз ви читаєте новину «МВФ виділив $1,4 млрд на допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі