четвер, 26 вересня 2019 14:12

МВФ поки не готовий виділити гроші Україні: причини

МВФ поки не готовий виділити гроші Україні: причини
Україна домовляється З МВФ про трирічну програму розширеного фінансування. Фото: Укрінформ

Остаточних домовленостей щодо продовження співпраці України з МВФ не досягнуто. Хоча прогрес у вирішенні питання є.

Домовленостей не вдалося досягнути через загрозу незалежності Нацбанку та тиску на керівництво регулятора - голову НБУ Якова Смолія та його заступницю Катерину Рожкову. Це пов'язано з можливим створенням Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування діяльності керівництва НБУ та Фонду гарантування вкладів фізосіб у 2014-2019-х, пише "Економічна правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ порадив, як прискорити зростання української економіки

На рішення МВФ впливає ситуація навколо Приватбанку. Вона пов'язана із заявою прем'єра Олексія Гончарука, що Київ хоче досягти компромісу з Ігорем Коломойським щодо націоналізації Приватбанку. Пізніше він спростував цю заяву. Однак кредитор чекає на офіційні заяви від президента Володимира Зеленського.

Крім того, Фонд очікує на лібералізацію ціни на газ з 1 травня 2020-го. Так, попередній уряд, попри домовленості, продовжував регулювати ціни на блакитне паливо. Також кредитор хоче побачити, як змінять проект бюджету на 2020 рік під час другого голосування у Верховній Раді.

Україна домовляється з МВФ про 3-річну програму розширеного фінансування на $5-6 млрд. Зараз у Києві працює місія Фонду.

Зараз ви читаєте новину «МВФ поки не готовий виділити гроші Україні: причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі