вівторок, 12 травня 2015 10:58

МВФ підтвердив прогноз падіння української економіки

МВФ підтвердив прогноз падіння української економіки
Фото: ipress.ua

Міжнародний валютний фонд підтвердив раніше опублікований прогноз падіння економіки України за підсумками 2015 року на рівні 5,5%.

Про це йдеться у регіональному економічному огляді Фонду, пише УНІАН.

"Країни Співдружності незалежних держави покажуть негативну динаміку розвитку економіки. Причому найбільш значущим виявиться падіння ВВП Росії – на 3,8% та України – на 5,5%, - сказано у звіті. – Основними причинами стануть падіння цін на нафту і продовження режиму санкцій щодо Росії, а також подальше геополітичне напруження на сході України".

Водночас МВФ повернувся більш оптимістичного прогнозу інфляції в Україні за підсумками 2015 року. Зараз Фонд прогнозує зростання цін в Україні (грудень до грудня) на рівні 26,7%, а не 33,5%.

Також МВФ підтвердив прогноз зростання економіки України в 2016 році на рівні 2%. Інфляція, за оцінками Фонду, становитиме 8,7%.

Нагадаємо, в березні МВФ прогнозував падіння економіки України на 5,5% за інфляції 27%. Таким чином, Фонд погіршив попередній прогноз, за яким передбачав скорочення ВВП в 2015 році до мінус 3,4%.

У квітні у Фонді заговорили про зростання української економіки вже у 2016 році на 2% за інфляції у 10,6%

Зараз ви читаєте новину «МВФ підтвердив прогноз падіння української економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі