вівторок, 30 березня 2021 14:19

МВФ назвав головну для України реформу

МВФ назвав головну для України реформу
Ключові досягнення Нацбанку передбачають переорієнтацію грошово-кредитної та валютної політики. Фото: Reuters

Реформа Нацбанку і постійний прогрес у його зміцненні є ключовою частиною нинішньої програми stand-by з Україною.

Про це розповів голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Збереження організаційної та інституційної реформ Нацбанку і постійний прогрес у зміцненні НБУ є ключовою частиною нинішньої програми stand-by з Україною. З позицій економічної політики це, зокрема, означає збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення", - сказав Йоста Люнгман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ виділить $650 млн на відновлення світової економіки

Він уточнив, що ключові досягнення Нацбанку передбачають переорієнтацію грошово-кредитної та валютної політики, очищення банківського сектора, модернізацію банківського регулювання і нагляду, посилення системи протидії відмиванню грошей.

"Надзвичайно важливо захистити НБУ і його персонал від надмірного зовнішнього тиску, оскільки політика, яка однозначно сприятиме економічній стабільності й добробуту українського народу, не завжди користуватиметься широкою популярністю", - додав представник МВФ.

Міжнародний валютний фонд заморозив фінансову допомогу Україні на $5 млрд, очікуючи подальших дій у справі колишніх власників Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «МВФ назвав головну для України реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі