четвер, 12 лютого 2015 10:31

МВФ надасть Україні додаткові $17,5 млрд

МВФ надасть Україні додаткові $17,5 млрд
Фото: zn.ua

Міжнародний валютний фонд готовий надати Україні кредит на суму 17,5 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на главу МВФ Крістін Лагард.

За словами Лагард, вона дуже радіє тому, що переговори щодо надання фінансової допомоги Україні завершилися. Програма кредитування розширена на 17,5 млрд доларів. Таким чином Україна отримає майже 40 млрд дол. протягом чотирьох років.

Угода наразі має попередній характер, програма має бути схвалена правлінням МВФ.

"Поки це домовленість, яку досягнули з Києвом на експертному рівні. Програма поки не погоджена Радою директорів. Я сподіваюся її запропонувати до затвердження до кінця лютого", - сказала директор-розпорядник МВФ.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк України проведе спільну прес-конференцію з представником Міжнародного валютного фонду, а також міністерством фінансів України 12 лютого.

Нагадаємо, що у квітні 2014 року Україна і МВФ підписали програму співпраці обсягом 17 млрд дол. Протягом 2014 року Україна одержала від МВФ два транші кредитних коштів обсягом 4,6 млрд дол.

З 8 січня в Києві працює місія МВФ. У середині січня влада України подала до МВФ заявку на формування і підписання нової програми кредитування економіки з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) терміном на 4 роки.



Зараз ви читаєте новину «МВФ надасть Україні додаткові $17,5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі