вівторок, 22 березня 2022 15:06

Москва відкрутилася від дефолту до травня

Москва відкрутилася від дефолту до травня
У березні Росія ще має виплатити відсотки на суму $ 549 млн за облігаціями в іноземній валюті Фото: Укрінформ

Росія змогла сплатити за суверенними єврооблігаціями. Це щонайменше до травня відтерміновує можливий дефолт.

JPMorgan як банк-кореспондент обробив останній російський платіж за борг у доларах. Це означає, що Москва обслуговує свій борг в іноземній валюті та поки уникає дефолту, пише Financial Times.

Купон на $66 млн за російськими державними облігаціями з терміном погашення 2029 року мав бути виплачений у понеділок. JPMorgan обробив платіж і передав його далі банку-платіжному агенту Citigroup після схвалення міністерства фінансів США.

У березні Росія ще має виплатити відсотки на суму $549 млн за облігаціями в іноземній валюті. На початку квітня має погасити облігацій у $2 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти Росії приведуть до дефолту – експерт Atlantic Council

Інвестори сумніваються, що країна виплачуватиме борг після 25 травня. Тоді втратить дію виняток з американських санкцій. Він дозволяє виплати за зобов'язаннями, випущеними до 1 березня 2022-го.

Через війну в Україні російська економіка постраждає значно більше, ніж 1998 року. Тоді в РФ був оголошений дефолт. Економіка країни може впасти на 8%. Тоді, як 1998-го зниження було на рівні 5,4%, заявили у рейтинговому агентстві Fitch Ratings. "Споживча інфляція до кінця 2022-го у Росії становитиме 18%", - заявили в агентстві. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захід обговорює запровадження ембарго на постачання нафти з Росії. Поглибить економічну кризу в РФ і значне зниження іноземних інвестицій. Бо міжнародні компанії у великій кількості завершують проекти у країні-агресорці.

Зараз ви читаєте новину «Москва відкрутилася від дефолту до травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі