пʼятниця, 01 червня 2012 12:06

Moody's знизило рейтинги трьом великим українським банкам

Moody's знизило рейтинги трьом великим українським банкам
Рейтингове агентство Moody's оцінило українські банки. Фото: reuters.com

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги кредитоспроможності ОТП Банку та Укрексімбанку (standalone credit assessment) на два щаблі - з "ba3" до "b2", відповідного рівня суверенного рейтингу, а ПриватБанку - на один щабель: з "ba3" до "b1".

Як зазначено в повідомленні агентства, таким чином, воно завершило перегляд рейтингів цих банків, що відображає нові оцінки Moody's про зв'язок між кредитоспроможністю держав і фінансових установ по всьому світу.

Водночас агентство зазначило, що рейтинг Райффайзен Банку Аваль поки залишається в процесі перегляду, так як Moody's необхідно завершити оцінку дочок Raiffeisen Bank International.

Більш високий рівень рейтингу ПриватБанку аналітики агентства пояснюють консервативною політикою управління ризиками щодо суверенних вкладень з відсутністю прямих і непрямих інвестицій в державні зобов'язання, помірним рівнем диверсифікації свого бізнесу за межами України. Moody's також зауважило слабку залученість банку в оптові ринки боргів, вказуючи, що в його некапітальної фондуванні на кінець 2011 року на міжнародне фінансування припадало лише 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін замовив ремонт офісів за 833 тисячі

У випадку ж ОТП банку частка держоблігацій становить понад 80% капіталу першого рівня, Укрексімбанку - понад 40%. Укрексімбанк також сильніше залежить від міжнародного фінансування, на яке припадає 35% його фондування.

Moody's уточнює, що рейтинги фінансової стійкості всіх трьох банків знижені з "D-" до "E +" і мають стабільні прогнози.

Довгостроковий рейтинг депозитів у національній валюті ОТП Банку опущений з "Ba2" до "Ba3", ПриватБанку - з "Ba3" до "B1", Укрексімбанку - з "Ba3" до "B2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МММ у Хмельницькому припинив виплачувати гроші

Агентство також підтвердило довгостроковий рейтинг незабезпеченого боргу ПриватБанку на рівні "B1", знизивши такий рейтинг для Укрексімбанку з "B1" до "B2". Одночасно довгостроковий рейтинг субординованого боргу в іноземній валюті для ПриватБанку знижений з "B1" до "B2", а для Укрексімбанку - з "B1" до "B3".

Нарешті рейтинг за національною шкалою ОТП Банку підтверджений на рівні "Aa1.ua", тоді як для ПриватБанку він знижений з "Aa1.ua" до "Aa3.ua".

Негативні прогнози за борговими і депозитних довгострокових рейтингах всіх трьох банків відповідає негативному прогнозу щодо боргових рейтингів Україні.

Зараз ви читаєте новину «Moody's знизило рейтинги трьом великим українським банкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі