вівторок, 28 лютого 2012 08:14

Рейтинг Греції знижено до рівня "вибірковий дефолт"

Рейтинг Греції знижено до рівня "вибірковий дефолт"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's 27 лютого знизило довгостроковий рейтинг Греції до рівня "вибірковий дефолт" (SD) слідом за оголошенням Афін про початок процесу реструктуризації боргу.

Зниження рейтингу стало реакцією на включення Грецією до умов обміну положення про колективні дії (collective action clauses), яке примушує до проведення свопу та списання частини номінальної вартості паперів в тому числі і тих інвесторів, які добровільно не погодяться взяти участь в реструктуризації.

У повідомленні S&P сказано, що після завершення обміну (очікується, що це станеться 12 березня) рейтинг Греції може бути підвищений до "CCC".

До нинішнього зниження рейтинг країни перебував на рівні "CC" за версією S&P, на два ступені вище від дефолтного рівня.

За підсумками обміну інвестори отримають нові папери з номіналом 46,5% від номінальної ціни нинішніх облігацій. З урахуванням процентних виплат сумарні втрати власників грецького боргу досягнуть майже 75%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недоречно порівнювати Україну та Грецію за ймовірністю дефолту - економіст

Fitch знизило в кінці минулого тижня довгострокові рейтинги дефолта емітента Греції за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті відразу на два ступені - до рівня "С" з "ССС". Як зазначило Fitch, обмін облігацій, якщо він буде здійснений, буде розглядатися як "проблемний своп держборгу" (distressed debt exchange).

"У разі реалізації програми обміну боргових зобов'язань Греції, запропонована приватним кредиторам з метою знизити борговий тягар країни, буде розглядатися як подія дефолту, а РДЕ Греції буде знижений до рівня "обмежений дефолт" після завершення обміну", - підкреслено в прес-релізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ризиком дефолту Україна поступається лише Греції - Bloomberg

Ризик дефолту Греції залишається високим, незважаючи на домовленості про списання значної частини її держборгу, заявили 27 лютого аналітики рейтингового агентства Moody's Investors Service. У найближчі дні агентство планує опублікувати більш докладний доповідь про ситуацію в Греції.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Греції знижено до рівня "вибірковий дефолт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі