вівторок, 17 вересня 2013 09:46

Молодята заплатили 10 тисяч за весілля на смітнику

Молодята заплатили 10 тисяч за весілля на смітнику
Фото: devina.com.ua

Киянка Вероніка Лещишин має власне івент-агентство у Києві. Займається організацією весіль, днів народжень, дівич-вечорів, корпоративів і маркетингових заходів. Фірму зареєструвала у листопаді 2007 року.

"Перше замовлення отримали на Новий 2007 рік, - згадує Лещишин. – Мали влаштувати корпоратив в одному з відділень банку. Свято підготували за 3 години. Все пройшло вдало. Тоді зрозуміла, що головне набрати хорошу команду, щоб робота приносила задоволення і гарні заробітки".

Читачам Gazeta.ua розповідає, які заробітки приносить івент-агентство: як відкрити, кого взяти на роботу, як заманити клієнтів, на яких заходах найбільше вдається заробити.

"Щоб обладнати офіс, зняла двокімнатну квартиру біля метро "Політехнічний інститут". За оренду плачу 6 тисяч гривень щомісяця. 20 тисяч гривень вклала, щоб купити три ноутбуки, принтер, сканер і телефон. Найняла на роботу секретаря і двох івент-менеджерів. Оплачую роботу трьох авторів, які вдома пишуть сценарії до свят. Акторів на роботу не брала. Якщо треба клоуни на дитяче свято чи аніматори, то запрошую їх на роботу через оголошення в інтернеті. Зараз маю постійних аніматорів, з якими працюю регулярно", - розповіла жінка.

Клієнтів шукає через соціальні мережі.

"Зробили власний сайт і кілька груп у "вКонтакте". Розміщуємо оголошення у весільних журналах. Запустили рекламний ролик на кількох радіостанціях. В перший рік мали по 2-3 замовлення на місяць, тепер по 10-12. Працюємо з концертними менеджерами артистів. На 8 березня одній киянці чоловік-бізнесмен замовив міні-концерт за участю Ірини Білик і Віктора Бронюка. 14 лютого хлопець орендував цілий кінозал в кінотеатрі, щоб освідчитися коханій", - зазначила Лещишин.

За гроші івент-менеджери допомагають шукати приміщення для весілля чи дня народження - орендувати ресторан чи віп-квартиру в центрі Києва. За словами Лещишин, з 2010 року популярним стало орендувати для святкування музей, ботанічний сад чи зоопарк.

"Коли люди звертаються до івент-агентства, вони розраховують отримати свято, яке запам'ятається на все життя, - розказує жінка. - Торік 12.12.12. влаштовували одному київському подружжю весілля на сміттєзвалищі. У РАЦС наречені поїхали на жовтому "запорожці". І молодий, і молода були у спортивних костюмах. За організацію такого весілля заплатили нам 10 тисяч гривень".

Каже, спочатку молоді планували накрити стіл для 20 гостей у лісі, але в останній момент від пікніка відмовилися.

"Побачили у YouTube, як пара британців беруть шлюб на смітнику, і вирішили свій фуршет так влаштувати. Зі страв подавали печену картоплю, тушонку, кільку в томаті і горілку у пластикових стаканчиках. Для гостей був дрес-код - всі повинні були одягнутися, як бомжі. Прийшли усі, крім батьків нареченої. Мама навіть телефонувала нам і погрожувала, але ми просто виконували замовлення її доньки", - розповіла жінка.

Замовлення послуг в івент-агентстві обходиться від 1 тис. грн. до $ 5 тис. Івент-агентсво щомісяця збільшує кількість послуг. Зараз пропонують "Дівич-вечір у спа-салоні" чи "Парубочу вечірку у стриптиз-клубі", "Освідчення у ботсаду", "День народження у підземеллі".

Зараз ви читаєте новину «Молодята заплатили 10 тисяч за весілля на смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі