середа, 03 липня 2019 11:55

Митниця працюватиме по-новому: Нефьодов анонсував зміни

Митниця працюватиме по-новому: Нефьодов анонсував зміни
Максим Нефьодов переміг у конкурсі на голову Державної митної служби. Фото: Газета "День

Голова нової Державної митної служби Максим Нефьодов планує радикально змінити структуру митниці.

"Я б увів структуру, яка діє у великих ІТ-компаніях. Там має місце організація роботи співробітників навколо певного продукту, а не підрозділи. Продукт - це, наприклад, якісний процес поштових відправлень, організація малого прикордонного руху, експорт-імпорт товарів. Митники можуть бути розділені не за департаментами, а за напрямами роботи з кожним продуктом", - повідомив Максим Нефьодов, пише Економічна правда.

Він додав, що потрібно електронізувати митні процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Нефьодов переміг у конкурсі на голову митної служби

"Основний метод боротьби з корупцією та неефективністю - це електронізація митних процесів. Поки у сфері закупівель і на митниці держава не може дозволити собі якісних високооплачуваних службовців. На митниці працює 10,3 тисячі осіб. Їх не можна просто так звільнити і набрати нових", - пояснив Нефьодов.

За його словами, треба продовжувати роботу в напрямі митної інфраструктури. Впроваджувати автоматичні ваги, автоматичне сканування номерів, поворотні камери.

Максим Нефьодов хоче перевести митницю на контрактну систему роботи. Щоб людина підписувала контракт на кілька років і працювала на результат.

Зараз ви читаєте новину «Митниця працюватиме по-новому: Нефьодов анонсував зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі