вівторок, 15 вересня 2015 13:00

Мінсоцполітики планує збільшити виплати переселенцям

Мінсоцполітики планує збільшити виплати переселенцям
Фото: zn.ua

Міністерство соціальної політики України готує документи для збільшення соціальної допомоги переселенцям з окупованого Криму і Донбасу.

Про це повідомив заступник міністра соцполітики України Віталій Мущинін на прес-конференції в Києві в понеділок, передає "Крим.Реалії".

За його словами, цього року на виплату допомоги переселенцям в держбюджеті було передбачено 3,4 млн грн.

"Це допомога для оренди житла і проживання. Максимальний розмір цієї допомоги становить 2400 гривень на сім'ю. Ми хочемо продовжити виплату цієї допомоги. Начебто вже знайшли розуміння в Міністерстві фінансів на наступний рік. Крім того, ми сьогодні намагаємося переглянути розмір цієї допомоги. Оскільки він був визначений ще в жовтні 2014 року. Ясна річ, що після цього відбулися зміни в економічній ситуації. Ми сьогодні хочемо вийти на підвищений рівень цієї допомоги", – заявив Мущинін.

Заступник міністра також повідомив, що у відомстві планують визначити окремий вид допомоги – переселенцям-інвалідам.

"Ми плануємо диференціювати розміри цієї допомоги на проживання для конкретних категорій громадян, таких, як інваліди. Тому що їм для проживання потрібні спеціальні, комфортні умови", – зазначив він.

Зазначимо, що станом на 14 вересня на обліку Міністерства соціальної політики перебував 1 мільйон 483 тис. 119 внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму.

Зараз ви читаєте новину «Мінсоцполітики планує збільшити виплати переселенцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі