понеділок, 05 березня 2018 14:06

Міністр повідомив про зміну механізму нарахування пенсій

Міністр повідомив про зміну механізму нарахування пенсій
За словами міністра соцполітики, впроваджена у жовтні пенсійна реформа відобразила ту соціальну реальність, у якій жили люди. Фото: Сегодня

При нарахуванні пенсії для українців з великим стажем роботи пропонують збільшити роль стажу роботи, порівняно з зарплатою.

"Підготовка до другого етапу пенсійної реформи, який реалізують 2019 року, вимагає нейтралізації дисбалансів, що виявила реформа на першому етапі. Зміни стосуватимуться тих пенсіонерів, які з чималим стажем роботи у жовтні 2017 року отримали невисокі надбавки до пенсії. Оскільки вони отримували невисоку зарплату за свою роботу", - повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

За словами міністра соцполітики Андрія Реви, для цієї категорії людей роль стажу буде більшиим, ніж роль заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міністерстві соцполітики заявили, що не позбавлятимуть пенсій

"Впроваджена пенсійна реформа відобразила ту соціальну реальність, у якій жили люди. Сьогодні вже по факту ми отримали результат, що змушує нас виправити деякі перекоси", - додав він.

Крім того, у деяких пенсіонерів перерахунок пенсії вийшов меншим від очікуваного. Це стосується тих, хто працював на пенсії, а потім звільнився.

"Це стається тоді, коли заробітна плата була меншою, ніж до виходу на пенсію. Тобто, стаж дорахували, а коефіцієнт упав. Готують законодавчі зміни, за якими стаж нараховуватимуть автоматично, а коефіцієнт заробітку встановлюватимуть за бажанням пенсіонера", - прокоментував Рева.

За пенсійною реформою 2017 року, для отримання пенсії в Україні необхідно мінімум 15 років страхового стажу. Зараз при стажі 15 - 25 років на пенсію можна вийти в 63 роки, при стажі менше 15 років - у 65 років. Нормативи збільшуватимуться на 1 рік кожні 12 місяців до 2028 року. Таким чином, з 2028 роки для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 35 років страхового стажу. Люди, які не мають страхового стажу, отримуватимуть соцдопомогу при досягненні 63 років. Крім того, страховий стаж можна докупити. Місяць коштуватиме 1638 грн.

Зараз ви читаєте новину «Міністр повідомив про зміну механізму нарахування пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі