понеділок, 30 грудня 2013 17:30

Міні-готель у Карпатах окупиться через 6 років

Міні-готель у Карпатах окупиться через 6 років
фото: надане Олексієм Кушніром

Як перетворити свій дім на міні-готель і за скільки часу він окупиться, кореспонденту Gazeta.ua розповів львів'янин Олексій Кушнір.

"З товаришем свій міні-готель у Славському відкрили чотири роки тому, - розповідає Олексій Вікторович. – Починали з шести кімнат. Тепер маємо 20 номерів. Готельний бізнес потребує постійної грошового підживлення".

До кінця лютого вільних місць у його міні-готелі нема. Скільки заробляють власники міні-готелів у Славському за лижний сезон, Олексій не зізнається.

"Хоча бізнес у горах називають сезонним, навіть весною і влітку 70-80 % місць у готелі заняті, - говорить Кушнір. – У будівництво вклали 50 тисяч доларів. За нашими підрахунками, готель окупиться десь через 6 років. Окупність готелю залежить від розвитку навколишньої інфраструктури, а саме оздоровчої та туристичної бази, доріг, підйомників".

Славсь­ке за сезон приймає до мільйона турис­тів. У міні-готелі Кушніра є кімнати за 450 грн, напівлюкси - за 600, люкси - за 800.

"На Новий рік ціни підняли. Чекаємо на туристів, які забронювали кімнати мінімум на 5 днів – з 30 грудня по 4 січня, або з 31 грудня по 5 січня. Обійдеться 5-денний відпочинок від 4 до 8 тис. грн.. У вартість включене харчування. 1 січня заїздів не маємо. Хто готовий провести новорічну ніч у дорозі?"

За 150 грн гостей забезпечують триразовим харчуванням. У приватних оселях, де місцеві приймають туристів, харчування на 30-50 гривень дешевше. За додаткову плату гості можуть попаритися у сауні. Безкоштовно можуть користуватися мангалами. Є дитяча площадка, кілька альтанок і паркінг під охороною.

"Часто приїжджають іноземці. Нашими цінами вони здивовані. Іноді навіть перепитують, чи то не в євро", - каже Кушнір.

 

Зараз ви читаєте новину «Міні-готель у Карпатах окупиться через 6 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі