четвер, 21 червня 2012 11:06

Міненерговугілля проведе ще низку досліджень у різних галузях ПЕК - Бойко

Міненерговугілля проведе ще низку досліджень у різних галузях ПЕК - Бойко
За словами міністра, важливим пріоритетом розвитку українського ПЕК є впровадження заходів із енергоефективності. Фото: novostiua.net

Дослідження українського газового сектору, проведене міжнародною компанією IHS CERA, показало гарні перспективи розвитку галузі, тому Міненерговугілля планує провести ще низку досліджень у різних галузях ПЕК, які б дозволили ефективніше використовувати енергоресурси.

Про це в інтерв'ю американській телепрограмі Platts Energy Week заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

"Компанією IHS CERA та командою Деніела Єргіна, який, я вважаю, є сьогодні провідним світовим експертом у галузі енергетики, було проведено велике дослідження для України. Дуже важливо для нас, що, на його думку, у нас є гарні перспективи, і, як показало дослідження, у нашого енергетичного сектору хороше майбутнє", - підкреслив Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З компаній братимуть по $300 мільйонів за право розробляти Чорноморський шельф

За словами міністра, важливим пріоритетом розвитку українського паливно-енергетичного комплексу є впровадження заходів із енергоефективності.

"Важливим пріоритетом у плані на сьогоднішній рік є програма ефективного використання енергоресурсів. Я радий повідомити, що ми проводимо переговори з Деніелом Ергіоном щодо проведення подальших досліджень, які б показали нам найшвидший шлях до впровадження енергоефективності у нашій економіці", - сказав Бойко.

Міністр також наголосив, що Україна має амбіційні плани і рухатиметься у напрямку досягнення в майбутньому енергетичної незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Міненерговугілля проведе ще низку досліджень у різних галузях ПЕК - Бойко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі