понеділок, 15 серпня 2022 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Мільярди доларів: у Мінфіні розраховують на нову допомогу від Заходу

Мільярди доларів: у Мінфіні розраховують на нову допомогу від Заходу
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна очікує отримати ще $12-16 млрд від Заходу до кінця року. Фото: "РБК-Україна"

Від початку повномасштабної російської агресії іноземні партнери надали Україні вже $14 млрд.

До кінця року у Мінфіні розраховують отримати ще $12-16 млрд. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Це залежить від успішності проведених переговорів, до 30 мільярдів може бути. Це з початку війни у перемовинах. Ми вже отримали 14, тобто до кінця року можемо отримати ще від 12 до 16 мільярдів", – сказав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін запитали, чи заморозять в Україні пенсії та соцвиплати

За словами міністра, вже у вересні уряд очікує надходження по програмі макрофінансової підтримки від ЄС. Всього по програмі Україна ще має отримати €8 млрд.

Марченко відзначив, що кошти надійдуть у вересні, але не всі 8 млрд, оскільки очікується кілька траншів.

"В цілому ми відчуваємо підтримку. І я сподіваюсь, що ці посилання, які дає президент, будуть почуті, і макрофінансова підтримка буде отримана Україною в повному обсязі", – сказав міністр.

Сполучені Штати Америки підтримуватимуть Україну упродовж наступних двох років.

Цьому не стануть на заваді навіть проміжні вибори до Конгресу і Сенату у листопаді 2022 року. Таку думку висловив колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «Мільярди доларів: у Мінфіні розраховують на нову допомогу від Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі