неділя, 20 червня 2021 01:01

Майже всі українські теплоелектростанції відпрацювали свій ресурс - міністр

Майже всі українські теплоелектростанції відпрацювали свій ресурс - міністр
90% ТЕС відпрацювали свій ресурс. Фото: РБК

В Україні 90% усіх енергоблоків теплоелектростанцій відпрацювали свій ресурс і потребують негайного оновлення.

Енергетична галузь в Україні – перебуває в кризовому стані, заявив міністр енергетики Герман Галущенко у парламенті під час години запитань до уряду.

"Потенційна встановлена потужність вітчизняної генерації перевищує 55 ГВт, це включаючи 8 ГВт об'єктів відновлюваної енергетики, реальний доступ потужностей значно менше. Ми розуміємо, що 90% енергоблоків теплоелектростанцій відпрацювали свій ресурс і потребують оновлення", - сказав міністр.

Фактично з 21 ГВт теплоелектростанцій реально доступно близько 13. Решта або виведені в консервацію, або розташовані на неконтрольованій території.

На його думку, в Україні зламаний механізм енергоринку і існує повна розбалансованість сектора накопичення боргів всередині ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на газ підскочили: оприлюднили нові тарифи

Тариф на електроенергію в Україні підвищать. Більше платитимуть ті, хто витрачає понад 100 кВт-год. Ціна на електроенергію для населення фіксована - 1,68 грн за кВт-год.

Зараз ви читаєте новину «Майже всі українські теплоелектростанції відпрацювали свій ресурс - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі