четвер, 17 травня 2018 17:35

Литва обмежує в'їзд українських заробітчан

Литва обмежує в'їзд українських заробітчан
Литовці занепокоєні великом напливом українських заробітчан. Щоб не відбулося витіснення з ринку праці місцевого населення, вводять квоти для іноземних працівників. Фото: news247

Литва вирішила встановити квоти на деякі професії для закордонних працівників. Рішення обумовлене великою кількістю трудових мігрантів з України.

Насамперед у Литві стрімко більшає українських водіїв та будівельників, пише "Новое время".

"Може початися процес витіснення з ринку праці наших громадян, оскільки це більш дешева робоча сила", - сказав віце-канцлер Литви Дейвідас Матульоніс.

Квоти не планують встановлювати на фахівців з високою кваліфікацією. Загальний перелік обмежень підготують до жовтня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям дозволили працювати в Ізраїлі

"Встановлення квот на деякі професії - нормальне явище. Литві як невеликій країні потрібно захищати свій ринок праці. У разі введення Литвою квот заробітчани з України не матимуть жодних проблем, оскільки українці є останнім великим робочим резервом в Європі", - сказав Василь Воскобойник, голова Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

На його думку, литовські квоти на іноземну робочу силу навряд чи довго протримаються.

На початку 2018 року чеський уряд вдвічі збільшив квоти на прийом працівників з України. Так прагнули допомогти місцевим фірмам, які заявляють про дефіцит робочої сили. В дещо меншій мірі Чехія планує розширити квоти для працівників з Монголії та Філіппін.

Зараз ви читаєте новину «Литва обмежує в'їзд українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі