пʼятниця, 08 квітня 2011 16:35

Курсу євро напророкували зростання

Курсу євро напророкували зростання

Курс євровалюти зараз демонструє зростання, тому що падає американський долар.

Про це розповів фінансовий аналітик Ерік Найман.

"Новини про Португалію були відомі давно, тому великого впливу на курс євро не надали. Що стосується Іспанії, то сьогодні поки немає підстав вважати, що вона звернеться до ЄС за фінансовою допомогою - в ЄС вже заявили, що Португалія - ??остання країна, якій буде надана допомога. Тут палиця на два кінці: якщо раптом Іспанія не зможе впоратися зі своїми проблемами самостійно, і уряд звернеться за допомогою до Євросоюзу, то їм можуть сказати: "Вибачте, але на вас вже немає грошей". І тоді це буде серйозний удар по євро. Але поки Іспанія заявляє, що не має наміру просити допомоги, крім того все спокійно і в інших периферійних країнах, тому у євро немає передумов для падіння", - розповів Найман.

За словами аналітика, найближчим часом євровалюта може навіть продемонструвати зростання.

"Короткостроковій перспективі євро може ще підрости, ну а в довгостроковій - курс євровалюти абсолютно неадекватний. Євро зараз зростає, тому що падає долар", - зазначив Найман.

Нагадаємо, курс євро до долара піднявся під час торгів у п'ятницю до максимального рівня з січня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Курсу євро напророкували зростання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі