вівторок, 10 травня 2011 15:00

Курс євро впав через економіку Греції

Курс євро впав через економіку Греції

Курс євро знижується в парі з доларом в очікуванні розміщення державних облігацій Греції в умовах побоювань щодо реструктуризації її держборгу.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Греція планує розмістити казначейські векселі з терміном обігу 182 дні на суму 1,25 млрд євро.

Разом з тим євро відновив зростання в парі з ієною на тлі ралі на європейських фондових ринках після того, як грецька газета Kathimerini повідомила, що Міжнародний валютний фонд готує нову програму підтримки Греції.

До 14:05 курс євро впав до $ 1,4334 з $ 1,4365 на закритті попередньої сесії в Нью-Йорку.

У парі з японською нацвалютою євро подорожчав до 115,66 ієни проти 115,43 напередодні. Долар виріс до 80,68 ієни з 80,36 ієни за підсумками торгів у понеділок.

Рейтингове агентство Standard & Poor's 9 травня знизило довгостроковий кредитний рейтинг Греції відразу на два щаблі - до "В" з "ВВ-". При цьому короткостроковий рейтинг країни знижений з "В" до "С".

S & P знизило рейтинги Греції вже в четвертий раз з квітня 2010 року.

І довгострокові, і короткострокові рейтинги Греції залишені в списку Rating Watch "негативний". S & P попередило про можливість їх подальшого зниження.

Між тим агентство Moody's Investors Service 9 травня поставило рейтинги державних зобов'язань Греції в місцевій і національній валюті, що перебувають на рівні "B1" на перегляд з можливістю зниження.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро впав через економіку Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі